Tort gigant dla najlepszego pracodawcy
50 kg masła, 780 jaj, dwóch cukierników i jedna chłodnia na kółkach. Wszystko po to, by ćwierćtonowy tort stanął w atrium siedziby Ergo Hestii. W taki sposób pracownicy świętowali zdobycie przez firmę tytułu Najlepszego Pracodawcy 2009.
Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń Ergo Hestia znalazło się w pierwszej piątce dużych przedsiębiorstw nagrodzonych tytułem Najlepszy Pracodawca 2009 w Polsce. Prestiżowy ranking, w którym Ergo Hestia debiutowała, przeprowadzony został przez Hewitt Associates.
Z okazji tego sukcesu pracownicy wspólnie z Zarządem spotkali się w atrium centrali, by podzielić się specjalnie przygotowanym ćwierćtonowym tortem. Porcję ciasta każdy pracownik centrali mógł odebrać osobiście.
- Choć tytuł Pracodawcy Roku 2009 zdobyła nasza spółka majątkowa, to postanowiliśmy świętować w gronie pracowników wszystkich spółek Grupy Ergo Hestia – mówi Małgorzata Gwozdz, Dyrektor Biura Doboru i Rozwoju Kadr.
W badaniach, na których oparto ranking Najlepszych Pracodawców 2009, kluczowe znaczenie miały właśnie opinie pracowników firm. – I dlatego teraz w ten symboliczny sposób mogą sobie pogratulować, że udało im się stworzyć tak dobry i efektywny zespół – mówi Dyrektor Gwozdz.
Sukces zdobycia tytułu Pracodawca Roku 2009 świętowali nie tylko pracownicy centrali. Podobne, choć dużo mniejsze torty trafiły do przedstawicielstw Ergo Hestii w całym kraju.
O torcie słów parę
Nazwa – Marcello
Typ – czekoladowy z biszkoptami i kremem z wiśniami
1 – tyle przenośnych chłodni transportowało Marcello do siedziby Ergo Hestii;
2 – tyle dni zajęło przygotowywanie tortu (najpierw wypiek, później dekoracja) i tylu też cukierników nad nim pracowało;
3 – z tylu części składał się tort;
4 – 6 – w tylu stopniach Celsjusza na specjalnym stelażu przewieziono tort do siedziby;
7 – użyto tyle kilogramów dżemu porzeczkowego;
10 – tyloma kilogramami zielonego marcepana obłożono tort;
14 – tyle kilogramów wiśni można było znaleźć w nadzieniu;
23 – z tylu kilogramów mąki pszennej skorzystano;
29 – tyle kilogramów czekolady deserowej dodano;
37 – tyle w torcie znalazło się kilogramów cukru;
49 – a tyle masła śmietankowego;
780 – tyle jaj wbito do masy.
Dane kontaktowe
Grzegorz Blachowski
grzegorz.blachowski@ergohestia.pl +58 559 41 81 +48508044181 media.ergohestia.pl
Dane adresowe
Grupa Ergo Hestia
Hestii 1, 81-731 Sopot