O Grupie ERGO Hestia

Informacje o Grupie ERGO Hestia

Grupa ERGO Hestia to wicelider rynku ubezpieczeń w Polsce. Jako pionier najbardziej innowacyjnych rozwiązań w sektorze pozostaje wiarygodnym i niezawodnym partnerem oferującym najwyższej jakości produkty i usługi.

Ubezpiecza co drugą, z setki największych firm w Polsce. Grupie ERGO Hestia co roku ufa blisko 3 miliony klientów indywidualnych oraz firm reprezentujących mały i średni biznes, a także największe korporacje.

Grupę ERGO Hestia tworzą dwie spółki ubezpieczeniowe: STU ERGO Hestia SA i STU na Życie ERGO Hestia SA. Spółki Grupy oferują ubezpieczenia dla klientów indywidualnych w zakresie ochrony majątku i życia, a także dla przemysłu oraz małego i średniego biznesu. Nasze ubezpieczenia oferowane są pod 4 markami: ERGO Hestia, MTU, mtu24.pl oraz You Can Drive.

Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia powstało w 1991 roku i rozwinęło się do największej firmy ubezpieczeniowej spośród powstałych w warunkach gospodarki wolnorynkowej w Polsce. Głównym akcjonariuszem Spółek Grupy ERGO Hestia jest międzynarodowy koncern ubezpieczeniowy ERGO Versicherungsgruppe AG, należący do największego reasekuratora, Munich Re.

Prezesem Grupy ERGO Hestia od początku jej funkcjonowania jest Piotr Maria Śliwicki.